Κέικ Πορτοκάλι
από τη μαθήτρια Φωτεινή Π.
Υλικά:
· 250 γραμμάρια βούτυρο
· 200 γραμμάρια γάλα
· 4 αυγά
· 500 γραμμάρια αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
· ξύσμα από 1 πορτοκάλι
· 200 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια βάζουμε τα αυγά (ένα ένα).
Προσθέτουμε το γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλεύρι, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα βάζουμε σε μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40' στους 180 βαθμούς. Στο τέλος το στολίζουμε με γλασέ πορτοκάλια.
Γλασέ πορτοκάλιa: Κόβουμε τα πορτοκάλια σε φέτες (όχι πολύ μεγάλες). Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ζάχαρη και νερό.Τa βράζουμε μέχρι να γίνουν σιροπιαστά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου