Υλικά
250 γραμ. βούτυρο
350 γραμ. ζάχαρη (αν θέλετε να είναι πολύ γλυκό το κέικ βάλετε λίγη παραπάνω ζάχαρη)
4 μεγάλα αυγά ολόκληρα
1 ποτήρι φρεσκοστυμένη πορτοκαλάδα
ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
ξύσμα από 1 λεμόνι
500 γραμ. αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
3 μεγάλες κουταλίες κονιάκ
Εκτέλεση
ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
ξύσμα από 1 λεμόνι
500 γραμ. αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
3 μεγάλες κουταλίες κονιάκ
Εκτέλεση
Βάζουμε σε 'ενα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη, τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσει λίγο το μείγμα και έπειτα ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά.
Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού-λεμονιού και το κονιάκ και ανακατεύουμε.
Έπειτα ρίχνουμε την πορτοκαλάδα και πριν βάλουμε όλο τον χυμό διαλύουμε σε μια μικρή ποσότητα το μπέικιν και το προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το σιγά σιγά αλεύρι μαζί με και χτυπάμε για 2-3 λεπτά
Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 170°C για 50 λεπτά.(ανάλογα τον φούρνο μας, και όχι πολύ περισσότερο για να μην στεγνώσει)
Έτοιμο!
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου