από τις μαθήτριες Ειρήνη Μ. και Αργυρώ Μ.
Υλικά
· 1 κούπα ζάχαρη
· 1 κούπα σπορέλαιο
· 4 αυγά (τα ασπράδια μόνο)
· 1 γιαούρτι
· 1 μπέϊκιν-πάουντερ
· Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
· ½ κιλό κρούστα λεπτή
Για το σιρόπι
· 2 κούπες ζάχαρη
· 2 κούπες νερό
2. Ρίχνουμε το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μπέϊκιν – πάουντερ
3." Χτυπάμε" τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα
4. Ψιλοκόβουμε την κρούστα και την ανακατεύουμε στο μείγμα και στο τέλος ρίχνουμε την μαρέγκα
5. Λαδώνουμε το ταψάκι, ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς. Όταν ροδίσει, το βγάζουμε από τον φούρνο
Υλικά
· 1 κούπα ζάχαρη
· 1 κούπα σπορέλαιο
· 4 αυγά (τα ασπράδια μόνο)
· 1 γιαούρτι
· 1 μπέϊκιν-πάουντερ
· Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
· ½ κιλό κρούστα λεπτή
Για το σιρόπι
· 2 κούπες ζάχαρη
· 2 κούπες νερό
Εκτέλεση
1.Ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη
1.Ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη
2. Ρίχνουμε το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μπέϊκιν – πάουντερ
3." Χτυπάμε" τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα
4. Ψιλοκόβουμε την κρούστα και την ανακατεύουμε στο μείγμα και στο τέλος ρίχνουμε την μαρέγκα
Εν τω μεταξύ έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι ....................................
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου