Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Κρέμα καραμελέ με μαστίχα Χίου

από τη μαθήτρια Άρτεμη Μ.

Κρέμα καραμελέ με άρωμα Μαστίχας Χίου

Σας προτείνουμε ένα αγαπημένο γλύκισμα μικρών και μεγάλων παιδιών και το στολίζουμε  με το ιδιαίτερο άρωμα του νησιού μας!




Υλικά:

Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
9 αυγά
300γρ. ζάχαρη
15 γρ. μαστίχα

Για την καραμέλα:
250γρ. ζάχαρη
50γρ. γλυκόζη
100γρ. νερό


Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για την καραμέλα, τα ανακατεύουμε συνέχεια για λίγη ώρα τα αφήνουμε να ζεσταθούν μέχρι να έχουμε τη σκουρόχρωμη καραμέλα ζαχαροπλαστικής.








Μοιράζουμε την καραμέλα σε φορμάκια  (κατάλληλα για φούρνο)  που έχουμε ετοιμάσει και φτιάχνουμε την κρέμα ................



Κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη και τη μαστίχα και τα ανακατεύουμε με τη βοήθεια αυγοδάρτη ή του μίξερ σε μεσαία ταχύτητα. 

Κοπανισμένη μαστίχα





Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ζεσταθεί.



Όταν είναι αρκετά ζεστό και παχύρευστο το μείγμα μας το αδειάζουμε στα φορμάκια με την καραμέλα και τα τοποθετούμε στο φούρνο μέσα σε πυρέξ με νερό που τα καλύπτει περίπου ως τη μέση, τα ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά.




 Όταν βγάλουμε τα φορμάκια από το φούρνο και έχουν κρυώσει αρκετά τα βάζουμε για τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο πριν τα σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου