από τη μαθήτρια Ηρώ Σ.
Αν και διανύουμε την περίοδο της Σαρακοστής πριν το Πάσχα και πολλοί έχουν ξεκινήσει να νηστεύουν, προτείνουμε μια συνταγή με κιμά, χιώτικο ούζο και μαστίχα που αξίζει να φτιάξετε ως ορεκτικό ............................................................................................. την Κυριακή του Πάσχα!
Υλικά:
· μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά
· 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
· 5 φέτες ψωμί μουλιασμένο
· 2 μεγάλες κουταλιές ούζο
· 1/2 κουταλάκι σκόνη μαστίχας Χίου
· 1 κουταλιά ξύδι
· 2 αυγά
· αλάτι-πιπέρι
· αλεύρι
· λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ εκτός από το αλεύρι και το λάδι.
Πλάθουμε και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μία ώρα.
Ζεσταίνουμε το λάδι, πλάθουμε κεφτεδάκια ,αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου