Περιμέναμε πολύ αλλά επιτέλους η συνταγή που θέλουν όλα τα παιδιά είναι στο blog μας!!!!!!!!!!
από τη μαθήτρια Δέσποινα Γ.
Υλικά
3 φλιτζάνια αλεύρι
6 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνια ζάχαρη
10 κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο
2 κουταλιές ξίδι
2 βανίλιες
Χυμός ενός πορτοκαλιού
1 κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρικής
Γλάσο σοκολάτας!!
2 κουβερτούρες των 125γρ
10-11 κουταλιές σούπας καλαμποκέλαιο
1 βανίλια
Εκτέλεση
από τη μαθήτρια Δέσποινα Γ.
3 φλιτζάνια αλεύρι
6 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνια ζάχαρη
10 κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο
2 κουταλιές ξίδι
2 βανίλιες
Χυμός ενός πορτοκαλιού
1 κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρικής
Γλάσο σοκολάτας!!
2 κουβερτούρες των 125γρ
10-11 κουταλιές σούπας καλαμποκέλαιο
1 βανίλια
Εκτέλεση
2.Σε άλλο σκεύος ανακατεύουμε τα επόμενα 5 υλικά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ενώνουμε τα 2 μείγματα και τα ανακατεύουμε με το σύρμα.
3.Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και το προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας καλά.
Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί και βάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 40’. Γίνονται 24 κομμάτια.
Ετοιμάζουμε το γλάσο. Λιώνουμε με μπεν μαρί τις κουβερτούρες μαζί με το λάδι και τη βανίλια.
Χαράζουμε τη σοκολατόπιτα ζεστή και την περιχύνουμε με το γλάσο κουταλιά-κουταλιά(να απλωθεί καλά σε όλη τη σοκολατόπιτα).
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου