Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Τούρτα πορτοκαλιού!

από τη μαθήτρια Αγγελική Σ.


Τούρτα Πορτοκαλιού
Παντεσπάνι:
· 6 αυγά

· 1,5 κούπα ζάχαρη

· 1,5 κούπα αλεύρι up

· Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο ελάχιστο και προσθέτουμε με μικρές δόσεις το αλεύρι .Αφού ενσωματωθεί στο μείγμα, προσθέτουμε και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα .

Πριν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο , ελέγχουμε το παντεσπάνι ,τρυπώντας το με ένα μαχαίρι το οποίο πρέπει να βγει καθαρό. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και το γυρνάμε σε μια πιατέλα στο ίδιο μέγεθος , όπου και μένει για να κρυώσει τουλάχιστον 24 ώρες , ώστε να μπορεί να κοπεί σωστά. 

Κρέμα:

· 4 κούπες γάλα

· 1 κούπα corn flour

· 1 κούπα ζάχαρη

· 2 κουταλιές βιτάμ

· 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

· 2 κρόκους αβγού

Σε μια κατσαρόλα ψήνουμε το γάλα, το corn flour και τη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί κρέμα (αυτά τα 3 υλικά τα αναμειγνύουμε όταν το γάλα είναι ακόμα κρύο ). 

Αφού αποσύρουμε από τη φωτιά την κρέμα προσθέτουμε το βούτυρο , τους 2 κρόκους και τέλος το ξύσμα και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα ώστε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά . 

Κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση και απλώνουμε στο κάτω μέρος σιρόπι από οποιοδήποτε γλυκό του κουταλιού βρίσκεται στο σπίτι. Από πάνω βάζουμε τη μισή από την κρέμα στην οποία αν θέλουμε προσθέτουμε  ασπρισμένα αμύγδαλα. Τοποθετούμε από πάνω το άλλο μέρος από το παντεσπάνι στο οποίο επίσης απλώνουμε σιρόπι και την υπόλοιπη κρέμα. 

Σε αυτό το σημείο αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 30’ περίπου. 

Χτυπάμε στο μίξερ μια σαντιγί της αρεσκείας μας στην οποία προσθέτουμε ξύσμα από ένα πορτοκάλι και με αυτό καλύπτουμε το γλυκό μας. Το διακοσμούμε  με ό,τι μας αρέσει σε πορτοκαλί χρώμα και έτσι δημιουργούμε ένα πολύ ελαφρύ και νόστιμο γλυκό ……................

Καλή σας επιτυχία!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου