Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Γλυκό του κουταλιού περγαμόντο!

Μια παραδοσιακή συνταγή για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

από τη μαθήτρια Αγγελική Γ.


Υλικά: 


20 περγαμόντα (100 κομμάτια)

2,5 κιλά ζάχαρη

2,5 κιλά νερό

Χυμό από 2 λεμόνια





Εκτέλεση

1η μέρα:

Τρίβουμε τα περγαμόντα στον τρίφτη.




Τεμαχίζουμε τις φλούδες στα 5 όπως καθαρίζουμε ένα πορτοκάλι. 


Περνάμε κάθε κομμάτι σε κλωστή ή τυλίγουμε ένα –ένα σε οδοντογλυφίδα.


Τα ρίχνουμε σε βραστό νερό και τα βράζουμε για 10΄.Αυτό γίνεται για 3 φορές ώστε να ξεπικρίσουν αλλάζοντας κάθε φορά το νερό. 



Τα στραγγίζουμε στο σουρωτήρι. 



Τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε πετσέτα ως την επόμενη μέρα.


2η μέρα :



Βάζουμε στο τσουκάλι το νερό και τη ζάχαρη και το βράζουμε 10΄.



Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα περγαμόντα αφού τα έχουμε βγάλει από κλωστές και οδοντογλυφίδες. Τα αφήνουμε έτσι ως την επόμενη μέρα.



3η μέρα :

Δένoυμε το σιρόπι με το περγαμόντο για 30’ περίπου ρίχνοντας και το χυμό λεμονιού .




Διατηρούμε το γλυκό σε γυάλινα βάζα .



Καλή επιτυχία!


Το γλυκό μας είναι έτοιμο. Το απολαμβάνουμε και αναπολούμε γλυκές αλλοτινές γεύσεις....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου