Μια παραδοσιακή συνταγή για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.
από τη μαθήτρια Αγγελική Γ.
Υλικά:
20 περγαμόντα (100 κομμάτια)
2,5 κιλά ζάχαρη
2,5 κιλά νερό
Χυμό από 2 λεμόνια
Εκτέλεση
1η μέρα:
2,5 κιλά ζάχαρη
2,5 κιλά νερό
Χυμό από 2 λεμόνια
Εκτέλεση
1η μέρα:
Τρίβουμε τα περγαμόντα στον τρίφτη.
Τεμαχίζουμε τις φλούδες στα 5 όπως καθαρίζουμε ένα πορτοκάλι.
Περνάμε κάθε κομμάτι σε κλωστή ή τυλίγουμε ένα –ένα σε οδοντογλυφίδα.
Τα ρίχνουμε σε βραστό νερό και τα βράζουμε για 10΄.Αυτό γίνεται για 3 φορές ώστε να ξεπικρίσουν αλλάζοντας κάθε φορά το νερό.
Τα στραγγίζουμε στο σουρωτήρι.
Τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε πετσέτα ως την επόμενη μέρα.
2η μέρα :
Βάζουμε στο τσουκάλι το νερό και τη ζάχαρη και το βράζουμε 10΄.
Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα περγαμόντα αφού τα έχουμε βγάλει από κλωστές και οδοντογλυφίδες. Τα αφήνουμε έτσι ως την επόμενη μέρα.
3η μέρα :
Δένoυμε το σιρόπι με το περγαμόντο για 30’ περίπου ρίχνοντας και το χυμό λεμονιού .
Διατηρούμε το γλυκό σε γυάλινα βάζα .
Καλή επιτυχία!
Το γλυκό μας είναι έτοιμο. Το απολαμβάνουμε και αναπολούμε γλυκές αλλοτινές γεύσεις....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου