Έχετε στην αυλή σας ζουμερά και μυρωδάτα πορτοκάλια;
Αν ναι, μην καθυστερείτε καθόλου. Φτιάξετε γρήγορα και απλά σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι.
Κρατήστε τη γεύση και τα αρώματα των πορτοκαλιών για όλο το χρόνο, στα βάζα με την υπέροχη μαρμελάδα που σας προτείνουμε.
Υλικά
Νερό
Ζάχαρη (ανάλογα με το βάρος των πορτοκαλιών)
1 Λεμόνι
Χυμό λεμονιού
Χυμό λεμονιού
Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια και το λεμόνι και τα βράζουμε σε μπόλικο νερό για είκοσι λεπτά. Χύνουμε το νερό και ξαναβράζουμε σε καθαρό νερό για σαράντα λεπτά περίπου.
Βγάζουμε τα πορτοκάλια και το λεμόνι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Τα κόβουμε σε λωρίδες και το ζουμί που θα βγάλουν το κρατάμε μαζί με τα κομμάτια των πορτοκαλιών.
Ζυγίζουμε τα κομμένα πορτοκάλια και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα με ίση ποσότητα ζάχαρης ( στην συγκεκριμένη συνταγή ήταν 1800 γραμ. τα κομμένα πορτοκάλια άρα βάλαμε 1800 γραμ. ζάχαρη).
Τα βράζουμε για μισή ώρα περίπου (ίσως και λίγο παραπάνω) στην κατσαρόλα μαζί με όσο χυμό μαζέψαμε όταν τα κόβαμε και αν θέλουμε να είναι λίγο πιο αραιή η μαρμελάδα μας στύβουμε ένα επιπλέον πορτοκάλι. Προς το τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου